Kategóriák
eszközök

Safety box

Ügyfeleink számára egyszerű megoldást is kínálunk. Kisebb alkatrészekhez is jó megoldást nyújt. A feldolgozásra váró alkatrészt, darabot érzékelőkkel felszerelt biztonsági dobozban tudjuk elhelyezni. A lézermodul a számítógépről vezérelhető biztonsági doboz tetejére került. Használható kézi adagolással és precíz megoldást nyújt a bérbeadásra is. Később természetesen egy újrakonfigurálható gyártósoron vagy munkaállomáson is használható a modul.

Ügyfeleink számára egyszerű megoldást is kínálunk. Kisebb alkatrészekhez is jó megoldást nyújt. A feldolgozásra váró alkatrészt, darabot érzékelőkkel felszerelt biztonsági dobozban tudjuk elhelyezni. A lézermodul a számítógépről vezérelhető biztonsági doboz tetejére került. Használható kézi adagolással és precíz megoldást nyújt a bérbeadásra is. Később természetesen ez újra konfigurálható gyártósoron vagy munkaállomáson is használható a modul. A biztonsági doboz használatával a felhasználókat megóvhatjuk a lézersugártól. Álltalában olyan helyeken alkalmazzák, ahol nem kialakítható egy külön helyiség vagy nem fér el egy nagyobb munkaállomás például laboratóriumok, gyártólétesítmények stb.

Főbb jellemzők:

Olyan anyagból készítjük, amelyek átlátszatlanok, hogy a lézer fény ne jusson ki a környezetben. Amennyiben belátás szükséges úgy azt egy kamera segítségével is meg tudjuk oldani, vagy egy kis ablak segítségével ellenőrizhetjük a folyamatot, amit lézerhullámhosszokat kiszűrő anyagokból készítünk el. Biztonsági zárak és érzékelők segítségével a lézer csak akkor aktiválható, ha a doboz megfelelően be van zárva, így elkerülhető a véletlen expozíció. Megfelelő elszívásra is szükségünk van, hogy a folyamat során keletkezett porok, gázok ne maradjanak a környezetben. Előnyei közé sorolhatjuk, hogy könnyedén hordozható, így könnyen átvihetjük másik területre. A kialakítás során azt is számításba vesszük, hogy könnyen hozzáférhető legyen az adagolás során. Az egyedi kialakításnak köszönhetően testreszabható a lézerberendezés és a munkadarab vagy az alkalmazás speciális méreteinek és követelményeinek megfelelően.

Felhasználási területek:

Kutatólaboratóriumok:

A lézerek használata kutatólaboratóriumokban számos tudományterületen és ipari alkalmazásban elterjedt, mivel lehetőséget nyújtanak pontos és sokoldalú műveletek elvégzésére.

Fejlesztési részlegek:

A lézertechnológia fejlesztési részlegekben való alkalmazása jelentős előnyökkel jár, különösen a kutatás és fejlesztés (K+F) területén, mivel lehetővé teszi a precíz anyagmegmunkálást, folyamatos tesztelést az új alkatrészek gyártása előtt és számos más alkalmazást. Hozzájárul a gyors prototípusgyártáshoz fémekből és műanyagokból. Komplex alkatrészek kialakításában is segítségére lehet a fejlesztési részlegeknek.

Ipari gyártás:

A lézertechnológia ipari gyártásban való alkalmazása forradalmasította számos iparág működését, mivel lehetővé teszi a nagy pontosságú és hatékonyságú műveleteket.

A jól megtervezett lézeres biztonsági doboz létfontosságú a biztonságos munkaterület megőrzéséhez, amikor lézerekkel dolgozik, megvédi a felhasználókat a véletlen expozíciótól, és biztosítja a biztonsági előírások betartását.